Win32.downloader.gen verwijderen

By | januari 15, 2014

Win32.downloader.gen is een generieke detectienaam die door verschillende antivirusfabrikanten wordt gebruikt om bepaalde malware-varianten aan te duiden. In de meeste gevallen is de detectie van Win32.downloader.gen gerelateerd aan de heuristische engine van de gebruikte beveiligingssoftware. In de volksmond is deze malware ook vaak bekend als het Win32.downloader.gen virus, maar technisch gezien is het natuurlijk helemaal geen virus maar een ongedefinieerde malware-variant en vaak een Trojaans paard wat via drive-by-downloads, gecompromitteerde websites, peer-to-peer en andere netwerken voor het delen van bestanden wordt verspreid.

De naam Win32.downloader.gen is zoals reeds vermeld een generieke detectienaam om malware aan te duiden, en in de meeste gevallen is er sprake van een Trojaans paard, maar dergelijke malware kan ook andere malware downloaden en op uw computer installeren indien er een Win32.downloader.gen variant op uw computer aanwezig is. Vandaar dat deze Win32.downloader wordt genoemd gevolgd door de suffix (GEN). Wanneer uw geïnstalleerde beveiligingssoftware melding maakt van de aanwezigheid van Win32.downloader.gen dan is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op de aanwezigheid van malware en andere kwaadaardige software, en hiervoor kunt u gebruik maken van de onderstaande handleiding voor het verwijderen van de Win32.downloader.gen malware. Aanvullend kunt u op het forum van PC Web Plus terecht voor gratis hulp en ondersteuning bij het verwijderen van malware en het opschonen van uw computer.

Win32.downloader.gen verwijderen

Win32.downloader.gen verwijderen

Win32.downloader.gen verwijderen

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met Win32.downloader.gen of andere malware, adware, spyware of kwaadaardige software is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van schadelijke software en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van het Trojaanse paard Win32.downloader.gen en het geheel opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit twee stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)
  2. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog malware, of andere ongewenste software gerelateerd aan Win32.downloader.gen op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • win32 downloader gen