Win32:Alureon verwijderen

By | april 14, 2013

Win32:Alureon is een rootkit uit de “Rootkit.Win32.TDSS” familie die eveneens bekend is onder de namen Tidserv, TDSServ, Olmarik, TDSS. De Win32:Alureon rootkit heeft het vooral gemunt op het stelen van financiële gegevens bij bijvoorbeeld het internetbankieren, maar ook andere inloggegevens en account-gegevens zoals creditcardgegevens worden met deze malware gestolen en kunnen vervolgens misbruikt worden door cybercriminelen.

Deze rootkit past onder andere de DNS gegevens op de geïnfecteerde computer aan, vandaar dat deze rootkit vaak ook onder de naam “Trojan.DnsChanger” wordt gedetecteerd. Verder infecteert deze rootkit legitieme drivers op de computer.

Wanneer Avast bijvoorbeeld een melding geeft zoals “Rootkit geblokeerd” is het verstandig het systeem verder te controleren op aanwezigheid van virussen, trojaanse paarden en andere malware. Hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan die bedoeld is voor het opsporen van “rootkits”.

Win32:Alureon verwijderen

Win32:Alureon

Win32:Alureon verwijderen

Wat moet u zeker niet doen!

  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • alureon virus verwijderen