Win32:Carberp verwijderen [oplossing]

By | april 14, 2013

Win32:Carberp valt onder de categorie “trojaanse paarden” en heeft het vooral gemunt op het stelen van financiële gegevens bij bijvoorbeeld het internetbankieren, maar ook andere inloggegevens en account-gegevens zoals creditcardgegevens worden met deze malware gestolen en kunnen vervolgens misbruikt worden door cybercriminelen.

Dit “trojaanse paard” wordt verspreid via “Exploit:JS/Blacole” em maakt een verbinding met een zogenaamde “command & control” server, die in de eerste plaats een versleuteld bestand naar de computer download dit bestand bevat informatie over onder andere de server waar de gegevens die deze malware onderschept naar toe moeten worden gestuurd.

Deze gegevens worden verkregen middels een zogenaamde “keylogger” functie, waarbij gegevens van het klembord en van invoervelden op websites achterhaald kunnen worden. Ook het maken van screenshots (screenlogger) wat er op dat moment door uw wordt ingevoerd behoort tot de mogelijkheden van de Win32:Carberp trojan.

Verder kan het “Trojaanse Paard” Win32:Carberp middels de “stopav.plug” routine de update-functie van uw gebruikte virusscanner of ander beveiligingspakket uitschakelen.

Win32:Carberp verwijderen

Win32:Carberp

Win32:Carberp verwijderen [oplossing]

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.