Win32:Zbot verwijderen [oplossing]

By | april 14, 2013

Win32:Zbot of Win32:Zbot-QVM [trj] valt onder de categorie “trojaanse paarden” en heeft het vooral gemunt op het stelen van financiële gegevens bij bijvoorbeeld het internetbankieren, maar ook andere inloggegevens en account-gegevens zoals creditcardgegevens worden met deze malware gestolen en kunnen vervolgens misbruikt worden door cybercriminelen.
Dit “trojaanse paard” maakt een verbinding met een zogenaamde “command & control” server, die in de eerste plaats een versleuteld bestand naar de computer download dit bestand bevat informatie over onder andere de server waar de gegevens die deze malware onderschept naar toe moeten worden gestuurd.

Deze gegevens worden verkregen middels een zogenaamde “keylogger” functie, waarbij gegevens van het klembord en van invoervelden op websites achterhaald kunnen worden. Ook het maken van screenshots (screenlogger) wat er op dat moment door uw wordt ingevoerd behoort tot de mogelijkheden van de Zbot alias Zeus trojan.

Deze malware is instaat om web formulieren te injecteren met extra invoervelden, en zelfs het tonen van compleet vervalste websites kan door deze malware worden uitgevoerd.
Eveneens bevat dit bestand gegevens waar nieuwe versie van deze malware gedownload kunnen worden, kort omschreven heeft deze malware dus een automatische update functie.

Win32:Zbot verwijderen

Win32:Zbot

Win32:Zbot verwijderen [oplossing]

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.