Windows cannot access the specified device, path, or file

By | mei 25, 2013

Windows cannot access the specified device, path, or file is een veelvoorkomende foutmelding bij onder andere Microsoft Security Essentials en Windows Defender. De foutmelding “Windows cannot access the specified device, path, or file” wordt veroorzaakt door malware en in dit geval een rootkit genaamd ZeroAccess. Deze rootkit (malware).

De ZeroAccess rootkit past de zogenaamde “Junction points” behorende tot Microsoft Security Essentials en Windows Defender aan, hier functioneren beide beveiligingspakketten niet meer. Het de-installeren van Microsoft Security Essentials en Windows defender zal niet lukken, en dit is eigenlijk maar goed ook want dit kan voor veel extra problemen zorgen.

Wanneer u één van de onderstaande foutmeldingen krijgt is het dan ook raadzaam om uw computer direct te laten controleren op malware.

 • Windows cannot access the specified device, path, or file.  You may not have the appropriate permissions to access the item.
 • The application was unable to start correctly (0x00000ba), Click OK to close the application.
 • An error has occured in the program during initialization. If this problem continues, please contact your administrator. Error code:0x80073b01.
Windows cannot access the specified device path or file

Windows cannot access the specified device path or file

Windows cannot access the specified device, path, or file

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

 • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
 • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
 • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • zeroaccess verwijderen