Windows Efficiency Kit verwijderen

By | januari 25, 2014

Windows Efficiency Kit in de volksmond een nep-virusscanner is geclassificeerd als rogueware uit de Fakevimes familie. Windows Efficiency Kit doet zich voor als een legitieme virusscanner waarbij het u doet geloven dat uw computer geïnfecteerd is met malware en andere virussen. Echter zal Windows Efficiency Kit alleen valse scanresultaten weergeven, en daarbij legitieme programma’s blokkeren zodat deze niet meer uitgevoerd kunnen worden. Wanneer u middels deze rogueware de zogenaamd gevonden virussen en malware probeert te verwijderen zult u aangespoord worden om Windows Efficiency Kit aan te kopen, betaal echter nooit en negeer alle meldingen van Windows Efficiency Kit en vraag hulp bij het verwijderen op het forum van PC Web Plus.

Wanneer de rogueware eenmaal op uw computer is geïnstalleerd is deze niet eenvoudig te verwijderen aangezien het uitvoeren van software volledig wordt geblokkeerd, middels deze “zelfbescherming” van de malware is het dus een lastige klus om Windows Efficiency Kit van uw computer te verwijderen want alle uitvoerbare programma’s worden namelijk geblokkeerd waarbij de rogueware aangeeft dat deze geïnfecteerd zijn.
Voor hulp en advies omtrent het verwijderen van Windows Efficiency Kit kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier krijgt u dan geheel individueel advies bij het verwijderen van Windows Efficiency Kit en het opschonen van uw computer.

Windows Efficiency Kit verwijderen

Windows Efficiency Kit verwijderen

Windows Efficiency Kit verwijderen

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met de Windows Efficiency Kit rogueware of andere adware, spyware of kwaadaardige software in de categorie malware, is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.