World of Warcraft accounts doelwit van keyloggers.

By | februari 27, 2012

Het online spel World of Warcraft is zeer populair onder de gamers, maar ook onder de “kwaadwillende” is het spel zeer populair maar dan in de slechte zin ervan.

Accounts van World of Warcraft zijn kostbaar en kunnen bij verkoop behoorlijk wat opleveren, vandaar dat World of Warcraft accounts met regelmaat gehackt worden, inlog gegevens worden gewijzigd zodat de kwaadwillende misbruik kan maken van het betreffende account.
Veelal worden special karakters die daarnaast ook nog eens zeldzame voorwerpen bezitten in het spel gehackt, dit omdat deze gewoonweg het meeste opleveren in het illegale circuit van handel in World of Warcraft accounts.

Indien uw World of Warcraft account is gehackt, is het verstandig om hier zo snel mogelijk melding van te maken bij Blizzard dat uw account gegevens zijn misbruikt.

Werkwijze

Op diverse manieren worden World of Warcraft accounts gehackt (misbruikt), veelal is er sprake van een keylogger op de betreffende computer.
Maar ook via Phishing-aanvallen worden account gegevens gestolen, dit gebeurt dan via een e-mail bericht waarin er wordt aangegeven dat er een wachtwoordwijziging noodzakelijk is.
Via de bijgevoegde link wordt u naar een valse website die er op het eerste oog betrouwbaar uit ziet.
Zodra u hier uw gegevens invoert beschikken de kwaadwillende hierover, en kunnen direct uw account gegevens wijzigen zodat u zelf niet meer kan inloggen.

Keylogger infectie

Indien uw computer is geïnfecteerd met bijvoorbeeld een keylogger is het raadzaam om hier zo snel mogelijk actie op te ondernemen.
Verander al uw wachtwoorden op een andere (schone) computer.

Volg dit stappenplan en laat eventueel een malware analyse doen op een erkende website (forum).