You steal music i lock your pc virus

By | juni 30, 2013

Inmiddels is het wel duidelijk dat het hier geen nieuwe malware variant betreft die de BIOS zou compromitteren, en het niets meer is dan een “HOAX” verspreid door één of andere onverlaat die dacht hiermee grappig te kunnen zijn.

Dit zijn de drie foto’s die op het internet zijn verschenen, en zoals een gebruiker op het forum van Tweakers al vermelde hebben deze afbeeldingen zeer veel overeenkomsten en worden deze door zogenaamd verschillende gebruikers op diverse fora gebruikt. Alle topics op verschillende fora staan vermeld op de bovenstaande link op het forum van PC Web Plus, mochten er nieuwe topics verschijnen op andere fora zullen we deze eveneens vermelden.

You steal music i lock your pc virus (01)

You steal music i lock your pc virus (01)

You steal music i lock your pc virus (03)

You steal music i lock your pc virus (03)

You steal music i lock your pc virus (01)

You steal music i lock your pc virus (02)

You steal music i lock your pc virus is een nieuwe malware variant die een scherm op basis van special-tekens een afbeelding weergeeft van een iemand achter een draaitafel met de tekst “You steal music i lock your pc“. Dit scherm wordt direct weergegeven bij het aanzetten van de computer zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Zover bekend is het niet meer mogelijk om de computer normaal op te kunnen starten, zelfs het benaderen van de BIOS blijkt onmogelijk, om welke malware het precies gaat is vooralsnog niet bekend maar voorafgaand aan dit scherm blijkt er een melding te komen dat lcrm.exe succesvol is geïnstalleerd en dat de computer herstart dient te worden waarna vervolgens direct het scherm met de melding “You steal music i lock your pc” verschijnt.

Update 13:54
De eerste problemen zijn inmiddels al verschenen op het forum van PC Web Plus, en deze malware wordt zoals ik reeds al vermoede niet geladen van de systeemschijf waar waarschijnlijk via het BIOS geheugen aangezien het ook niet mogelijk is om de BIOS te benaderen.
Onderwerp 1 You steal music i lock your pc virus
Onderwerp 2 You steal music i lock your pc virus

Zoekopdrachten:

  • you steal music i lock your pc